Zalaszentgyörgyi Porta Tájház

A ház 1885-ben már állt. Egészen 2008-ig lakott volt. A Zala-völgyére jellemző tagolódás figyelhető meg: lopott tornác, tiszta szoba-konyha-hátsó szoba-kamra-istálló-pajta. Az első traktus a két világháború közti időszaknak megfelelően van berendezve, a középparaszti létet mutatja be . A kamra bemutatja a paraszti élet használati tárgyait, szerszámait. Itt látható a kertészeti kiállítás, grafikus növényi ábrázolások. Az istálló átalakult Buday-teremmé és állandó kiállításként a Zalaszentgyörgyi történelmet bemutató kép sorozat látható itt. A pajta használati eszközöket mutat be. Jelenleg I. világháborús kiállítás található benne. A portán kültéri kemence, kukorica góré, méhes, hidas (ól) látható. A hátsó kertben régi gyümölcsfajták és gyógynövénykert található. A Tájház udvarán található fürdőben illemhely és tisztálkodási lehetőség van. A Tájházban képeslapok, daloskönyvek, Zalaszentgyörgyi Templom ismertető és helyi termékek kaphatók Zalaszentgyörgyi védjeggyel.

Cím: 8994 Zalaszentgyörgy Kossuth u. 65.
Megye: Zala
Nyitva tartás: Hétfőn 16.00.-18.00. óráig , Pénteken 16.00.-18.00. óráig. A hét más napján telefonon történő egyeztetés alapján. Buday Ibolya: +36-70/360-0955, Kovács Dezső: +36-30/247-0066
Belépődíj: felnőtt: 500 Ft, gyermek/diák/nyugdíjas: 300 Ft.
További információk: www.kovacsdiszfaiskola.hu, www.zalaszentgyorgytajhaz.hu

Kapcsolattartó: Buday Ibolya