Vörsi Tájház

Vörs községben áll a tájházként berendezett talpasház, amely a 18. század végi és a 19. század eleji népi építészet egyik kiváló állapotban megőrzött példája. A látogatók a Kis-Balaton mellett élő emberek, a nádaratók, sásszedők hagyományos, mindennapi használati eszközeit, valamint a halászathoz kapcsolódó szerszámokat, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetik meg.

Cím: 8711 Vörs, Dózsa Gy. u. 17.
Megye: Somogy
Nyitva tartás: 2017. április 22, szombat 10:00-17:00, Május 1-Szeptember 30. 10:00-17:00; Hétfőn szünnap, Adventi időszakban is nyitva!
Belépődíj: Felnőtt 500 Ft; Kedvezményes 400 Ft; Gyermek 300 Ft
További információk: www.bfnp.hu/latogatohelyek

Kapcsolattartó: Fejes Éva
Cím: 8369 Fenékpuszta, Kis-Balaton Kutatóház
Tel./fax: 70/ 774-2346
E-mail: bfnp.kisbalaton@gmail.com

Tájházak Napja 2017:

Programunk a tájházak napján: Kézműveskedés egész nap a Tájház udvarán, ahol tavaszváró dekorációkat készíthetnek a gyerekek. Népi játékok kipróbálása a Tavirózsa Kalandpark közreműködésével. Kis-Balaton táncegyüttes senior tagajinak bemutató tánca, ezt követően táncház. A tájház bemutatása érdekes információkkal, a múlt felidézésével egész nap, a régi pákászélet felelevenítésével.

Tájházak Napja 2016:

Vidékjáró – Tájházak Napja a Vörsi Tájházban

Vörs község alsó, Alszegnek nevezett részén áll a tájházként berendezett talpasház, mely a 18. sz. végi és a 19. sz. eleji népi építészet egyik kiváló állapotban megőrzött példája. A látogatók a Kis-Balaton mellett élő emberek, a nádaratók, sásszedők hagyományos, mindennapi használati eszközeit, valamint a halászathoz kapcsolódó szerszámokat, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetik meg. A tájház berendezésében komoly segítséget nyújtottak a helyiek, önként felajánlották a régi falusi életformához kapcsolódó tárgyaikat, értékeiket. A látogatókat kézműves foglalkozással és ingyenes belépéssel várják.

Tájházak Napja 2015:

Vidékjáró – Tájházak Napja

Vörs község alsó, Alszegnek nevezett részén áll a tájházként berendezett Talpasház, mely a 18. század végi és a 19. század eleji népi építészet egyik kiváló állapotban megőrzött példája. A látogatók a Kis-Balaton mellett emberek, a nádaratók és sásszedők hagyományos, mindennapi használati eszközeit és a halászathoz kapcsolódó szerszámokat, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetik meg. A tájház berendezésében komoly segítséget nyújtottak a helyiek: önként felajánlották a régi falusi életformához kapcsolódó tárgyaikat, értékeiket. A látogatókat népi játékokkal is várjuk.

Tájházak Napja 2014:

Talpaljunk együtt

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága szeretettel várja az érdeklődőket a vörsi Talpasházban. A nap folyamán kicsik és nagyok kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Népi játékokkal ismerkedünk, közülük egyeseket kipróbálunk, majd sárkányt is eregetünk.
13:00 órakor a vörsi nagykilátónál természetvédelmi őrünk kíséretében rátekinthetünk a Kis-Balaton nádtengerére.

Tájházak Napja 2013:

Talpaljunk együtt

A vörsi Tájház szeretettel várja a kedves Érdeklődőket kosárfonási és agyagozási lehetőséggel egybekötött óránként tartott tárlatvezetésre.