Vilma-ház Somogyszob

Az 1839-ben épült  a falu első tégla parasztháza . Országosan védett, háromoszatú, füstöskonyhás ház. Kemencéi 176 éve üzemelnek. Berendezése nagyon gazdag, melyet a falu polgárai adtak össze. Tisztaszobájábana 19. sz . közepétől  származnak (festett láda, zenélő kép, kászli, finoman megmunkált, üvegbe épített kálvária, üveg mártogatós toll).2009-ben hivatalosan is muzeális kiállítóhellyé vált.  A védett portájára folyamatosan telepítettük át a melléképületeket, kemencét, kutat, górét és a  méhest. Ma egy hagyományos parasztudvar  képét mutatja.. 2014-ben pályázati úton melléképületet építettünk, ahol helyet kapott a  kovácsműhely és alkalmas nagyobb csoportok fogadására is.Kézműves foglalkozásra is várunk iskolás csoportokat, ahol a régi technikákat tanítunk a gyerekeknek.

Neve: Vilma-ház (Vilma Háza Alapítvány)
Cím: 7563 Somogyszob, Luther u. 24
Megye: Somogy
Nyitva tartás: 2017. április 22, szombat 14:00-17:00, márc. 1- okt. 31-ig keddtől péntekig 9-17-ig, szombaton 13-17 -ig