VIII. Krumplifesztivál

A Bugyelláris Hagyomány és Értékőrző Egyesület és a Bugyi Nagyközség Önkormányzata szervezésében VIII. alkalommal kerül megrendezésre a bugyi Krumplifesztivál. Az idei év meghívott városa - Dabas város, akiknek lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, hagyományaik, kulturális kincseik megmutatására.
A délelőtt folyamán a gyerekeket játékos vetélkedők, műsorok, kézműves foglalkozások várják. Délután csikós bemutatók, a színpadon pedig néptánc és népzenei bemutatók lesznek. Reggeltől főzőcsapatok készítik krumplis ételeiket, melyet szakmai zsűri értékel. Délelőtt krumplipucoló versenyen lehet megmérkőzni, és a Krumpli Királyt is megválasztjuk. Egész nap folyamán a helyi gazdák terménybemutatója, íjász bemutató, kézműves vásár, egészség sátor, lovas kocsikázás, állatsimogató, népi játékok, rétes vásár, munkagépek kiállítása vár mindenkit. Este a Szlama Band koncertjére várunk mindenkit, utána pedig bállal zárul a program. A program szombaton 09:00-tól kezdődik és hajnalig tart.

A programhoz tartozik a Bugyi Tájház is, ahol 30-40 főt tudunk fogadni. A tájházban egész nap tárlatvezetéssel tekinthetők meg az ideiglenes és állandó kiállítások.
Árak: ebéddel 2000 Ft/fő; ebéd nélkül 1000 Ft/fő.
Helyszín: 2347. Bugyi, Kastély - park
facebook/Bugyi Tájház