Vésztői Tájház – Mesterségek Háza

„Pásztornap” a Vésztői Tájháznál

Program: A Vésztői Tájház és Mesterségek Háza idén is csatlakozik A Tájházak Napja országos programhoz. Április 22-én a Szent György naphoz kapcsolódó „Pásztornap” kapcsán a tavaszi kihajtást és a sárréti pásztorok életmódját szeretnénk feleleveníteni. Először kerül megrendezésre a pásztorételek főzőversenye, ahol az induló versenyzőket a helyi pásztorok által kedvelt ételek elkészítésére biztatjuk. (Jelentkezés Rábai Alexandránál a 30/ 206-8460-as telefonszámon, jelentkezési határidő április 18.). A nap folyamán birkanyírás és birkakörmözés bemutató, kézműves bemutatók és a pásztorélethez kapcsolódó színpadi produkciók, valamint élő népzene várja a látogatókat. Április 23-án pedig ünnepi nyitva tartással 9-14 óráig várjuk a tájházhoz érkező látogatókat.

Cím: 5530 Vésztő, Kossuth L. utca 14.
Megye: Békés
Nyitva tartás: 2016. 04. 22., péntek 13:00-17:00 és 2016. 04. 23., szombat 09:00-14:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: Facebook/Vésztői Tájház

Kapcsolattartó: Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely; Nagy András Balázs vezetőhelyettes
Tel.: 30/ 963-8686
E-mail: nagy.andras.balazs@gmail.com

Tájházak Napja 2016:

„Pásztornap” a Vésztői Tájháznál

Tájházak Napja 2015:

Szent György napi pásztorünnep:  „Hej pásztorok, pásztorok…”

Program: Helyi kézművesek bemutatója felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, hagyományos pásztorételek főnek, régi vásári hangulat kerül felelevenítésre.

Tájházak Napja 2014:

Szent György Napi Pásztorünnep

Hagyományőrző műsor, kézműves bemutatók (faragás, bőrözés, nemezelés, szalmafonás), kézműves termékek vására (gomolya, juhtúró), helyi termékek kiállítása (fa, bőr), népi játékok, állatsimogató, hagyományos pásztorételek, tábortűz.  Műsor: pásztornóták, pásztortáncok, tárogató muzsika, csikós bemutató.

Tájházak Napja 2013:

Tavaszi Nyitány (Véte programja)
Kézműves foglalkozás, valamint egy könyvkiállítás „Vésztő Néprajza” címmel. Kemencében: hagyományos vésztői ízek.