Tardi Tájházak

A tájház bal oldali főépülete valószínűleg a XIX. század első harmadában épült. A dél-borsodi lakóházakra jellemzően szoba-konyha-kamra elrendezésű. A XX. század elejének népi bútoraival, használati eszközeivel rendezték be a mezőkövesdi Matyó Múzeum munkatársai, amellyel az 1930-as évek szegényparaszti életét, ízlését kívánták bemutatni.
Az udvar hátsó részén állt a kőválló a szárnyasoknak, a hidas ól a disznóknak, az istálló a lovak és tehenek számára.
A tájház buggyos házához egy másik épület is tartozik, annak szomszédságában, melyet a XX. században építettek. 2002-ben a községi önkormányzat a szomszédos telken álló harmadik épület megvásárlásával tovább bővítette a tájházhoz tartozó lakóházak számát, amely ma leginkább rendezvényeknek biztosít helyszínt.

Cím: 3416 Tard, Béke út 55-57.
Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitva tartás: IV.15-X.15.: K-V 11-17
Belépődíj: 300.- Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 200.- Ft

Kapcsolattartó: Polgármesteri Hivatal Tard
Cím: 3416 Tard, Rózsa út 1.
Tel.: 49/432-903
E-mail: hivatal@tard.hu

Tájházak Napja 2015:

Kedves vendég tiszteltessél

Program: Tájházak bemutatása, az XIX. Század paraszti életforma bútorai és eszközei. Vendégfogadás és népviseletbe beöltöztetés.
Műsor: Vasárnap délután: Dalok a szerelemben. Telepy Györgyre emlékezünk - Koszorúzás a reformkorban élt színész sírjánál.