Tájházak Napja beszámolók 2013

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával”

Eszlári Tájház (magán)

A vendégek fogadása után a tájházban található népi emlékek és gyűjtemények, értékek bemutatására kerül sor. A konyhában pedig az 1955-1999-ig Vésztőn működő Gyomai Házipari Szövetkezet termékeinek bemutatására és a bedolgozott termékek készítésének megtekintésére is sor kerül. A készítő Kovács Imréné, akinek Gobelin kiállítása is megtekinthető.

Magyarlukafa Néprajzi Műhely

Kézműves foglalkozás, tárlatvezetés, kiállítás, Szent-György napi népszokások; "Hol volt, hol nem volt" (tájházunk története)

Cigándi falumúzeum

Képes összefoglaló a rendezvényről.

Tájház Szentgál

Családias hangulatban telt az idei Szent-György nap. A Tájház udvarán már délelőtt folytak az előkészületek a délutáni program megvalósítása érdekében.

Tényői Tájház

A gyerekek részére szervezett programok, játékok idén Szent-György köré csoportosultak. A kislovagi torna feladatai között szerepelt sárkánytojás-keresés, sárkányra célba dobás, bodzapuska készítés, kürtöskalácsot sütés, papírsárkány készítés, békahajtogatás.

Császártöltési Sváb Tájház

A házat Walter Boldizsár és első felesége, Angeli Mária építette 1896-ban. Az épületet 1996- ban vásárolta meg az Önkormányzat múzeumi célokra. A berendezést helyben gyűjtött tárgyak adják.

Heimatmuseum – Német Nemzetiségi Tájház Nagymányok

A helyi németség kultúráját és tárgyi emlékeit a hagyományőrző csoport 1976 óta gyűjti. A tájház épülete az 1880-as években épült. A néprajzi gyűjtemény 2008-ban került a mai helyére. A tájház tulajdonosa és üzemeltetője a Nagymányoki Német Nemzetiségi Önkormányzat. A leltározott tárgyak múzeumi szakmai felügyeletét a megyei múzeum biztosítja.

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára