Tájházak Napja Programok 2019

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával”

Válassza ki a kívánt megyét

Noszvaji Gazdaház

Tájházak Napja a noszvaji Gazdaházban:
Április 27-én, szombaton a Gazdaház kemencéiben hagyományos kelt süteményeket sütünk, üstben jellegzetes noszvaji levest főzünk, amelyekből megkínáljuk kedves vendégeinket is. Ha kedvük tartja, a sütés-főzésben maguk is részt vehetnek. A Gazdaház játékai és a múzeumpedagógiai kiadványunk jó szórakozást nyújt a gyerekeknek. A nap fénypontjai pedig a Noszvaji Pitypang Hagyományőrző Egyesület néptáncosai lesznek és Tilki Kata népdalénekes.
Mindenkit szeretettel várunk!
Vasárnap 10-12-ig ingyenes a tájház látogatása.

2019. április 27., 11.00: APRÓK TÁNCA - Noszvaji Pitypang Hagyományőrző Egyesület műsora

Kisnánai Vár és Népi Műemlék

A tájház berendezésén kívül a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából  megtekinthető lesz a hagyományos XIX. századi menyasszonyi viselet.
A tájház udvarán régi mezőgazdasági eszközöket  láthatnak az idelátogatók.
A hagyományokkal való ismerkedést a SZNÖ, valamint a Mátragyöngye Népdalkör segítik.

Felsőtárkányi Tájház

Dédszüleink mindennapjainak a bemutatása, történetek a múltból, családi fotók kiállítása, masinában sült ételek kóstolója, korabeli gazdálkodáshoz használt eszközök bemutatója, birkanyírás. Morván kalács készítése, néptáncbemutató, beszélgetések.

Boldogi Tájház

"ABLAKOMBAN SEJ-HAJ, HÁROM CSERÉP MUSKÁTLI"
A Boldogi Tájházban várjuk vendégeinket idén is a Tájházak napján, ahol hagyományos süteményeinkkel és népviseletünkkel ismerkedhetnek meg látogatóink.
Elsajátíthatják a tubu kalács, valamint a boldogi kisrózsa sütésének fortélyait, majd az elkészült süteményeket meg is kóstolhatják. Rendezvényünket néptánc bemutató, kézműves foglalkozás, kézműves vásár, virágültetés és lovaskocsikázás színesíti.  A nap folyamán óránként indul tárlatvezetés az érdeklődők számára.

Faluház Rószaszentmárton

Zenés, táncos vidám műsorok sorozatával várjuk az érdeklődőket helyi hagyományőrző csoportok előadásában. Ingyen tárlatvezetés teszi még vonzóbbá programjainkat, a faluházban, a lignit bányászati emlékházban, és a parókián lévő egyháztörténeti kiállításon.

Látogatóink hallhatják a Rózsafa Citerazenekar színvonalas népzenei csokrát, megismerhetik a Móra Ferenc Általános Iskola néptánc csoportját.
A Labdarózsa Óvoda gyermekei műsora mellett vendégelőadóként a lőrinci Pitypang Néptánc Egyesület összeállítását láthatják a látogatók.

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára