Tájházak Napja 2018

„Szívesen látjuk és elvárjuk kendteket,
Otthon ne maradjon még az se, aki beteg!”

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2018-ban is megszervezi a már hagyományos, a tájházak összefogását  jelképező, az értük dolgozó lévő közösséget megerősítő rendezvényét, a Tájházak Napját. A tájházak Szent György napjához közeli ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy tavaszi, nyári programajánlatukra, eseményeikre felhívják a leendő tájházlátogatók figyelmét.

"Hiszünk abban, hogy közös gondolkodással, összefogással sikerül sok látogatót vonzó, gazdag kínálatot kialakítani, majd a megélt élmények arra ösztönzik vendégeinket, hogy az év többi napján is ellátogassanak az egyre gazdagodó, sok élményt nyújtó tájházakba, és megismerjék az azokat működtető közösségeket."

A Tájházszövetség az országos és határokon is átnyúló kezdeményezés szervezését, a jelentkezések regisztrálását, a beérkező információs anyagok kommunikációs felületekre történő továbbítását, valamint a központi kommunikáció biztosítását vállalja, a programok tervezéséhez és megvalósításához szakmai tanácsadást nyújt.

A magyarországi és a határainkon túli magyar vonatkozású tájházakat megszólító eseménysorozat 2018. április 28-29-én zajlik, csatlakozni 2018. február 12-ig, a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével és a majnarmarti@-t-online. hu címre történő elküldésével lehet.