Tájház Szentgál

Családias hangulatban telt az idei Szent-György nap. A Tájház udvarán már délelőtt folytak az előkészületek a délutáni program megvalósítása érdekében.  A kemencés langalló tésztája már szépen kelt az udvaron, ami a kellemes meleg időnek és Tamásné Erzsikének valamint Jenőfi Katának köszönhető. Délután a játszóházban mindenki készíthetett csuhélovat, nemezelt nyuszit és fűzből virágdíszt Piri Krisztina és Szabó Adrienn segítségével. A kiállítást megtekintők rengeteg kérdést tettek fel Tamás Károlyné Vilma néninek a fotókon szereplőkről, állattartásról, életmódról egyaránt. Ő szívesen válaszolt és együtt emlékeztek a régi időkre. A beszélgetést néha megszakította egy-egy juhász nóta tanítása. Ebben Vilma néni  lánya,  Sófalviné Tamás Márta, aki a Szentgáli Pávakör vezetője sokat segített. A csetlő-botló hangokat a Szentgáli Pávakör segítsége erősítette „kórussá”. A program végére szépen fogyott a langalló és mindenki jó hangulatban tért haza otthonába.