Szaporcai Cifraház

Cím: 7843 Szaporca, Dózsa György u. 35.
Megye: Baranya
Nyitva tartás: 2019. április 27., szombat 13:00-tól 18:00-ig, 2019. április 28., vasárnap 11:00-tól 15:00-ig
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.facebook.com/SzaporcaiCifrahaz

Kapcsolattartó: Vidéken Jó! Alapítvány - Bozsits József
Levelezési cím: 7843 Szaporca, Dózsa György u. 35.
Tel./fax: 20/335-4031
E-mail: videkenjo@gmail.com

Tájházak Napja 2019:

Kenyér-Kísérlet

Kovászos kenyértészta készítése és kenyérsütés az udvari kemencében. A tészta összeállítását, a kemence fűtését és a sütés műveleteit bárki kipróbálhatja, és természetesen az elkészült kenyereket is megkóstolhatja. Mivel a tésztának egy éjszakát állni kell, ezért a program két napos.

Tájházak Napja 2018:

Tavasznyitó kemencenyitó – idei első sütés a közösségi kemencében. Vetítés: képek az Ormánságról, filmek a ház életéről. Szőjünk terveket, szőjünk szőnyeget! Közös tervezgetés és rongyszőnyeg szövés. Mindenki hozzon magával néhány ötletet és textilcsíkot! Mindenkit szeretettel és rétessel várunk az Ormánság keleti tájékán, a Bőközben, annak is egy kicsi falujában Szaporcán!

A jelentkezéssel a csatlakozni szándékozó hozzájárul ahhoz, hogy látogatóit ingyenesen vagy kedvezményesen fogadja, és a részt vevő tájház a közös programlistán, az írott és elektronikus média felületeken, valamint az interneten megjelenjen.