Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés (SZMT60T)

Korszerű múzeumi tudásátadás az élethosszig tartó tanulás érdekében (KMT60B) Időpont, helyszín: 2020.09.14.-2020.10.08. - Szentendre
Jelentkezési határidő: 2020.08.14.
Jelentkezési lap kitöltése: ITT

A képzés a NKÖM 1/2000 (I.4.) kulturális szakemberek továbbképzéséről szóló rendelet szerint akkreditált (Akkreditációs ügyszám: 33602-5/2017/KOZGYUJT)

Óraszám: 60 óra
Képzési forma: tantermi
Csoportlétszám: 15 fő
Kinek ajánljuk: a regionális és központi szabadtéri múzeumok szakalkalmazottait, múzeumok néprajzos muzeológusait, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőinek

A jelentkezéseket belső elbírási folyamat során rangsoroljuk, melynek eredményéről minden jelentkezőt írásban kiértesítünk.
A képzés közös szervezésben valósul meg a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatóságával.

A képzés haszna:
A képzésen átadott speciális ismeretek segítenek a jellemzően komplex feladatköröket ellátó munkatársaknak a mai változó múzeumi világban értéket közvetíteni, magas minőségű szakmai munkát végezni, ezáltal korszerű programokat, kiállításokat, múzeumi szolgáltatásokat megvalósítani, indirekt módon pedig pozitív hatást gyakorolni a látogatók tanulási szokásaira, múzeumi élményszerzésre, a múzeumi tartalmakhoz fűződő személyes viszonyára.

Képzési tematika:
A muzeális intézményi témakör: a múzeumvezetés és működtetés, valamint a múzeumok szerepének változása példákon keresztül
A műtárgy- és épületvédelem: a gyűjteménykezelés és nyilvántartás prioritást élvező témaköre a képzésnek, melyben az elméleti oktatás mellett a gyakorlati feladatmegoldások is hangsúlyosan megjelennek
A kiállítások interpretációja: a továbbképzés záró témaköre, melyben a kiállítás rendezés elméleti és gyakorlati feladatait, az ismeretátadás modern trendjeit ismerhetik meg a képzés résztvevői

A képzés teljesítésének feltétele:
részvétel a tantermi órák 90%-án, "Közösségek fókuszban" témához kapcsolódóan prezentáció készítése és bemutatása, záródolgozat (saját intézmény egyik egységének fejlesztési terve)

A képzés ára:
165.000,- Ft / fő (támogatás esetén ingyenes)

A képzés tartalmazza:
a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt
büfé és meleg ebéd  a képzés időtartamára
a szállást a résztvevők részére
Az  utazás költségét a képzés NEM tartalmazza!

További információ:
MOKK oktatási csoport