Sárpilisi Tájház

Tájházak Napja 2019:

HAGYOMÁNYAINK ÁTÖRÖKÍTÉSE
A Sárköz Természetjáró Egyesület magbörzével várja az idelátogatókat a tavaszi ültetés, vetés idején. Juhász Józsefné a hagyományos kosárfonás alapjait mutatja meg papírból az érdeklődőknek.
Az udvar füves területe lehetőséget ad szalonnasütésre, itt a Sárpilisi Tüskerózsa Dalkörrel együtt, jó hangulatban kerülhet sor a sárközi népdalok közös éneklésére.
A tájházvezető (Szabó Mónika) mindkét nap tárlatvezetéssel várja a vendégeket, megmutatva, hogy a Sárpilisi Tájház egy olyan hely, ahol bármikor szívesen fogadják őket.

SÁRPILIS nagy hangsúlyt és energiát fordít hagyományainak és szokásainak megőrzésére. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalabb generációkkal is megismertessük a néptánc, a sárközi hímzés és a gyöngyfűzés szépségeit és a sárpilisi Gerlice Madár Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjaival közösen  igyekszünk minden alkalmat megragadni erre, így a Tájházak Napját is.
A rendezvény célja, hogy közelebb kerüljenek az emberek a tájházhoz, ne úgy tekintsenek rá, mint egy múzeumra, hanem mint a múltunk egy darabjára ahol őseink éltek.

Cím: 7145 Sárpilis Petőfi utca 2
Megye: Tolna
Nyitva tartás: 2019. április 27., szombat 14.00-tól 18.00-ig, április 28., vasárnap 15.00-tól 18.00-ig
Belépődíj: ingyenes