Orfűi Malommúzeum

Tájházak Napja 2018:

Az Orfűi Malmoknál három különböző malommal ismerkedhetünk meg. A kétszáz éves szárazmalom igazi kuriózum: a lóval hajtott hatalmas járgánykerék és kőjárat mellett, egy roppant nagy méretű olajütő is fennmaradt. A 19. századi vízimalom patinás gépei ma újra őrlésre készek. A múzeum új látványossága a hagyományos papírkészítés folyamatát bemutató papírmalom, ahol az érdeklődők papírmerítő foglalkozáson is részt vehetnek. A Tavaszi Bizsergés alkalmával a kemencében ropogós cipók és más finomságok sülnek majd, amelyekből a hozzánk érkezők új fogadóépületünkben, a GARATban falatozhatnak.

Cím: 7677 Orfű, Füzes Antal Sétány 3.
Megye: Baranya
Nyitva tartás: 2018. április 28. szombat 10:00-tól 17:00-ig 2018. április 29. vasárnap 10:00-tól 17:00-ig
Belépődíj Felnőtt: 840 Ft, Gyerek: 590 Ft
További információk: www.orfuivizimalom.hu

Kapcsolattartó: Füzes Kata
Tel.: 20/466-5506
E-mail: malomko@orfuivizimalom.hu

Tájházak Napja 2015:

Az Orfűi Malommúzeum az őrlés történetét mutatja be két féle malomtípusban, egy olajütővel is rendelkező, egykoron lóhajtásos szárazmalomban, valamint egy vízimalomban. Aki nyáron látogat el a malomba, a molnár nyári konyhájának kemencéjében sült kenyeret is megkóstolhatja.