Orfűi Kemencés Udvar és Tájház

Az Orfűi Tájház épülete egy igazi kuriózum. Ritkaság számba megy ez az épület együttes, mert ami itt látható, az egy templommal egytengelyű, tornácos parasztház látványa. A Tájház közös portán található a Kemencés Udvarral, ahol az ország egyes tájegységeinek kemencetípusait és a hagyományos sütés-főzés eszközeit láthatják. A Tájházban a Mecsek-hegyhát mutatkozik be. A berendezési és használati tárgyak mellett, egy interaktív Medvehagyma-szobába csöppennek a látogatók. Itt mindent megtudhatnak, amit a növényről tudni kell.

Cím: 7677 Orfű, Széchenyi Tér 13.
Megye: Baranya
Nyitva tartás: Április 18 – November eleje – 10-21 óráig
Belépődíj:
Felnőtt:500Ft
Gyermek,nyugdíjas:400Ft
Csoportos (min. 10 fő): 400Ft
Családi (2 felnőtt+2 gyermek): 1400Ft
További információk: www.orfumuskatli.hu

Kapcsolattartó: Serényi Róbert
Cím: 7677 Orfű, Széchenyi tér 13.
Tel.: 30/ 294-1907
E-mail: kemences.orfu@gmail.com

Tájházak Napja 2017:

Tájházak Napja 2016:

Nyitott kapuk a medvehagyma jegyében

Program: Kemencében sült péksütemények készítésének / dagasztástól a kisütésíg/ megtekintése. A Tájházban létesült Interaktív Medvehagyma szoba kipróbálása. A Kemencés Udvar felfedezése, ismerkedés, a kemencében való sütés-főzés eszközeivel és a kemencékkel. Vásárlási, étkezési lehetőségekkel.

Tájházak Napja 2015:

Sütési bemutató

Az Orfűi Tájház épülete kuriózum, egy templommal egytengelyű, tornácos parasztház. A Tájházban a Mecsek - Hegyhát tájegység mutatkozik be. Templomunk állomáshelye, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal-nak. A Kemencés Udvarban az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencés sütés eszközeit, edényeit láthatják az érdeklődők. Sütési bemutató keretében a látogatók előtt készül hagyományos alapanyagokból és technológiával kenyérlángos vagy valami édes finomság.