Orfűi Kemencés Udvar és Tájház

Nyitott kapuk a medvehagyma jegyében

Program: Kemencében sült péksütemények készítésének / dagasztástól a kisütésíg/ megtekintése. A Tájházban létesült Interaktív Medvehagyma szoba kipróbálása. A Kemencés Udvar felfedezése, ismerkedés, a kemencében való sütés-főzés eszközeivel és a kemencékkel. Vásárlási, étkezési lehetőségekkel.

Cím: 7677 Orfű, Széchenyi Tér 13.
Megye: Baranya
Nyitva tartás: 2017. április 22, szombat 10:00-17:00 és 2017. április 23., vasárnap 10:00-17:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.orfumuskatli.hu

Kapcsolattartó: Kemencéskert Kft.; Serényi Róbert
Tel.: 30/ 294-1907
E-mail: kemences.orfu@gmail.com

Tájházak Napja 2017:

Tájházak Napja 2016:

Nyitott kapuk a medvehagyma jegyében

Tájházak Napja 2015:

Sütési bemutató
Az Orfűi Tájház épülete kuriózum, egy templommal egytengelyű, tornácos parasztház. A Tájházban a Mecsek - Hegyhát tájegység mutatkozik be. Templomunk állomáshelye, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal-nak. A Kemencés Udvarban az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencés sütés eszközeit, edényeit láthatják az érdeklődők. Sütési bemutató keretében a látogatók előtt készül hagyományos alapanyagokból és technológiával kenyérlángos vagy valami édes finomság.