Német Nemzetségi Tájház Újbarok

Tájházavató

A 2009-ben megnyílt tájházat sikeres pályázat során újította fel Újbarok község önkormányzata és Német Nemzetiségi Önkormányzata. A felújítás során megújult az udvar, kemence, a közösségi helyiség birtokba vétele mellett sváb gyermekjátékok, interaktív múzeumi foglalkozás, kulturális program, falumozi várja a résztvevőket. A kulturális programban a település, valamint a környező sváb települések kulturális csoportjai mutatkoznak be, és mutatják be hagyományőrző tevékenységüket.

Cím: 2066 Újbarok, Fő u. 8.
Megye: Fejér
Nyitva tartás: 09:30-21:30
Belépődíj: nincs
További információk: www.saar-ujb.hu

Kapcsolattartó: Nagy Viktória
Tel./fax: 30/ 954-0414, 30/529-1249
E-mail: naagy.viktoria@gmail.com, ovienator@gmail.com

Tájházak Napja 2019:

Az újbarki Német Nemzetiségi Önkormányzat családi napra várja a "Tájházak Napja" vendégeit. Ha kiváncsi, hogy milyen volt az élet egy kis sváb faluban 200 évvel ezelőtt, akkor látogasson el hozzánk! Várható programok: a nap folyamán tárlatvezetéssel tekinthető meg tájházunk kiállítása, valamint megkóstolhatnak helyben készített, hagyományos sváb ételeket is. Ismerjék meg játékos feladatokkal tájházunk és falunk történetét! A szórakozás a család minden tagja számára garantált, gyerekektől a felnőtteken át a nyugdíjas korosztályig.

Tájházak Napja 2013:

A megújult az udvar, kemence, a közösségi helyiség birtokba vétele mellett sváb gyermekjátékok, interaktív múzeumi foglalkozás, kulturális program, falumozi várja a résztvevőket.