Nagykörűi Tájház és Rendezvényház

Tájházi Forgatag Nagykörűben, a Cseresznyefaluban

Falusi kézműves hagyományok bemutatása: vesszőfonás, seprűkötés, nemezelés, csipkeverés, csuhébaba készítés. Gyermekeknek népi játszóház és állatsimogató. Szent György napi szokások: búza megszentelése, állatok kihajtása a legelőre. Helyi termelői csoportok bemutatkozása: sajt-, méz-, lekvár-, füstölt húsáru kóstoló és vásár. Hagyományos kemencés kalács és kenyérlángos sütése. A Tájház fazekas műhelye új kollekciójának bemutatója. Lovas kocsis falunézés. Népzenei koncertek, népdal körök és néptánc csoportok bemutatója, élő zenével kísért táncház.

Cím: 5065 Nagykörű, Bajcsy-Zsilinszky út 12.
Megye: Jász-Nagykun-Szolnok
Nyitva tartás: 08:00-24:00