Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteménye - Nagyrábé

Tájházak Napja 2018:

BENN A BÁRÁNY, KINN A FARKAS

A juhhoz kapcsolódó hasznosítási szokások és feldolgozási módok felelevenítése, bemutatása, termékek kóstoltatása: - gyapjú válogatás, gyapjú mosás, gyapjú fonal készítése rokkával - juhtej, gomolya kóstolás - báránysütés forgó nyárson. Minden résztvevőnek válogatnia, mosnia kell a gyapjút, vagy rokkát kell hajtania, a tejet vagy a báránysültet meg kell kóstolnia. Nincs ingyen ebéd: kezét össze kell kennie, az ízeket ki kell próbálnia.

Cím: 4173 Nagyrábé, Dózsa György u. 35..
Megye: Hajdú-Bihar
Nyitva tartás: 2018. április 29., vasárnap 8-tól 17-ig
Belépődíj: ingyenes
Tel./fax: 0620/9215466
További információk: www.facebook.com/mezogazdasagihagyomanyokgyujtemenye/

Kapcsolattartó: Ványai Gusztáv
telefon: 06 20 921 5466
e-mail:  vanyai065@t-online.hu

Tájházak Napja 2017:

A Szent György-nap a juhászati hagyományok felelevenítését szolgálja (juhkihajtás, birkanyírás.) A Sárrét Íze Fesztivál a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki ma gát, változatos kulturális programokkal várja az ide látogatókat. Ezen a rendezvényen a művelődési ház udvarán levő tájházunkat is egész naposan nyitva tartjuk, az udvari kemencét használjuk , mellette pedig népi játszóteret alakítunk ki a Bihari Múzeum dolgozóinak közreműködésével.