Mályinkai Helytörténeti Magángyűjtemény

Tájházak Napja 2019:

Tájházak napja Tardonán és Mályinkán

A programok párhuzamosan több helyszínen zajlanak. Tardonán a Tájházban 10 órától  16 óráig “rendhagyó helytörténeti órákon” való részvételre, és vezetett kiállítás megtekintésre van lehetőség, max. 25 fős csoportok számára, mindenhez előzetes regisztráció, bejelentkezés szükséges (tardonaosveny@gmail.com; 30/773-52-93).
A Református templom is látogatható ebben az időben.
A 3. tardonai helyszínen, a Sportközpontban a kemencénél élménysütést tartunk, kenyérlángos, és krumplis lángos készül, amelyből ingyenes kóstolót biztosítunk.
A Sportpályán népi játékokkal játszhatnak az érdeklődők, emellett egész nap vetítést tartunk a Sportközpont rendezvény termében a Tájház fényképes gyűjteményéből, délután Jókai regényéből készült filmet vetítünk, illetve 17 órától kulturális műsort tekinthetnek meg (karikázó, asszonykórus, népdalok, verbunk).
A tardonai és mályinkai helyszínek között gyalogtúrára van lehetőség, a két falut összekötő erdei úton, amely 4 km hosszú (gyönyörű a kilátás az útszakaszon a Bükkre és a résztvevő falvakra). Mályinkán a Helytörténeti Magángyűjteményben vezetett kiállítás megtekintésre van lehetőség, illetve a Református Templom és a külön álló Harangláb is várja a látogatókat.
Tardona Sportközpont helyszínen emellett vendéglátó-egység is kitelepül, ahol üdítőt, édességet, meleg büfé ételt vásárolhatnak az érdeklődők.

Kulturális műsor: Tardona karikázó - a tardonai lányok előadásában, Tardonai népdalok, asszonykórus - A Tardonai Nyugdíjasok Baráti Körének előadásában, népdalok - Bata Kiara előadásában, verbunk - Gyenes Iván előadásában

Cím: 3645 Mályinka, Dózsa György u. 32.
Megye: Borsod
Nyitva tartás: 2019. április 27., szombat 10.00-tól 16. 00-ig; április 28., vasárnap 10.00-tól 12. 00-ig
Belépődíj: ingyenes
További információk: