Magyarszéki Tájház

A Magyarszéki Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából színvonalas tájházat alakítottak ki a paplak melletti régi parasztházból. A tájházban bemutatott régi bútorok, fényképek, különböző használati eszközök megmutatják Magyarszék település régi lakóinak életvitelét, szokásait, népviseletét.  A  megmaradt szerszámok,  állattartási  és  mezőgazdasági  eszközök  pedig  elkalauzolják a látogatókat  a  régi,  elfeledett  földművelési  munkálatokba,  melyekkel  napjaink  gépesített  világában  már  nem  találkozhatunk.  A tájház udvarán lévő bormúzeumban helyi termelők segítségével ismertetik meg a borkészítés tudományát.

Cím: 7396 Magyarszék, Kossuth út 51.
Megye: Baranya
Nyitva tartás: előzetes bejelentkezés alapján látogatható
Belépődíj: Felnőtt: 200 Ft; Diák: 100 Ft; Nyugdíjas: 100 Ft.
További információk: www.magyarszek.hu

Kapcsolattartó: Dalmady Árpád
Cím: 7396 Magyarszék, Kossuth út 51.
Tel./fax: 72/521-014
E-mail: mszek.faluhaz@gmail.com

Tájházak Napja 2014:

Bemutatjuk régi hagyományainkat, s a régmúltban használatos eszközöket és berendezési tárgyakat. A tájház melletti istállóban bemutatjuk az állattenyésztés eszközeit, hagyományait és a földműveléssel kapcsolatos ismereteket. A tájház udvarán lévő bormúzeumban helyi termelők segítségével ismertetjük a borkészítés tudományát, s hagyományos ételekkel, borkóstolóval vendégeljük meg az egybegyűlteket.