Magyarlukafa Néprajzi Műhely

Kézműves foglalkozás, tárlatvezetés, kiállítás, Szent-György napi népszokások; "Hol volt, hol nem volt" (tájházunk története)

Cím: 7925 Magyarlukafa, Fő utca 16.
Megye: Baranya
Nyitva tartás: 2017. április 22, szombat 10:00-15:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.magyarlukafa.hu

Szervező/kapcsolattartó: Magyarlukafa Község Önkormányzata, Babicné Laskai Zsuzsanna és Bagó Ilona
Tel.: 73/554-046
E-mail: magyarlukafanmi@gmail.com

Tájházak Napja 2017:

Tájházak Napja 2016:

„Tájház Újratöltve”

Program: A „Tájház Újratöltve” projekt bemutatása, valamint a tájház ingyenes megtekintése tárlatvezetéssel.

Tájházak Napja 2015:

Tájházak Napja Magyarlukafán

A zselici tájegységre jellemző műemlékvédelem alatt álló zsuppfedeles talpasház berendezett. Lakószobája és konyhája, fazekasműhelye is megtekinthető. A tájház udvarán a papírfonás technikáját lehet elsajátítani, s a fazekasműhelyben dísztárgyakat készíthetünk agyagból. A „Lukafa Galériában" a helyi kézművesek alkotásaiból berendezett kiállításunk nézhető meg a rendezvény ideje alatt.

Tájházak Napja Beszámolók 2013:

Magyarlukafa település Önkormányzata és a Kaptár Egyesület kézműves mesterei a Magyarlukafai Néprajzi Műhelyben és udvarán rendezték meg a TÁJHÁZAK NAPJÁT 2013. április 27-én délután.
A program lebonyolításához meghívtuk a Szigetvári Néptánc Kör tagjait is.
A Magyarlukafai Néprajzi Műhely 1979 óta működik, fő profilja a hagyományos kézműves mesterségek bemutatása és oktatása gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A Kaptár Egyesület kézműves mesterei a Tájházak napjára is ilyen programmal készültek. Ki lehetett próbálni a kézi korongozást a fazekas műhelyben, szövés bemutatót tartottunk, majd gyöngyfűzés, hímzés, és faragás foglalkozáson vehettek részt a látogatók. Nagy sikere volt a bőr karkötő készítésének ostorfonással.
A Szigetvári Néptánc Kör tagjai Dél-Dunántúli tánclépéseket tanítottak, majd tréfás táncjátékokban lehetett részt venni.

Tájházak Napja 2013:

Lukafai Tavaszváró

A Magyarlukafai Néprajzi Műhely bemutatása a környék iskolásainak, valamint minden érdeklődőnek. Kézműves foglalkozások, előadás a Szent György nap hagyományairól.