Lamberg – kastély Kulturális Központ – Móri emléktár és Művészeti Kiállítás

Móri Szent György – heti Vigasságok

Mór a Bakony és Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros. A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő-és borfajtának, a „Móri Ezerjó”-nak köszönheti. A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat. Programok: 9 órától „EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ” borral készülő ételek országos főzőversenye (jelentkezés: e-mail: borbarat.holgyek@freemail.hu, tel: 30/651-9284), 10-16 óráig Szent György napi kézműves vásár, éremverés, A Lamberg –kastély állandó tárlatai ingyenesen megtekinthetőek, Helytörténeti gyűjtemény, Sváb szoba és kamra, Ezerjó Pince-galéria, Vasarely-szoba, 13:00- Kvircedlisütés kóstolóval, 16:00- „Száll a dal” – Monó Manó zenekar interaktív műsora, családoknak, óvodás-és kisiskolás gyerekeknek, 19:00- Heaven Street Seven koncert, 21:00- Doors emlékzenekar koncertje

Cím: 8060 Mór, Szent István tér 5.
Megye: Fejér
Nyitva tartás:2017. április 22, szombat 10:00-17:00; április 23., vasárnap 10.00-17.00, egyéb napokon 10:00-18:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.lambergkastely.hu

Kapcsolattartó:    Budai Edit
telefon: 22/407-138
e-mail:    muzeum@lambergkastely.hu

Tájházak Napja 2017:

A Lamberg-Kastély Kulturális Központ -Móri Emléktár és Művészeti Kiállítás Sváb Tájházában felelevenednek a német nemzetiségi hagyományok. Az érdeklődők bepillanthatnak a régi idők hétköznapjaiba. A helyi asszonyok bemutatják az egykor a paraszti élethez tartozó tevékenységeket (kvircedli készítés, kukorica morzsolás), és elmesélik az ezekkel kapcsolatos élményeket.
"Kvircedli készítés időpontjai:
2017. április 22, szombat 10:00-15:00;
április 23., vasárnap 10.00-15.00"

Tájházak Napja 2013:

Móri Szent György – heti Vigasságok