Lamberg – kastély Kulturális Központ – Móri emléktár és Művészeti Kiállítás

Tájházak Napja 2018:

SZENT GYÖRGY-HETI VÍGASSÁGOK, EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ FŐZŐVERSENY Mór műemlékekben és természeti szépségekben gazdag kisváros. A legkisebb magyar történelmi borvidék része, hírnevét a "Móri Ezerjó"-nak köszönheti. A Szent György-heti Vigasságok a látogatók és a helybeliek számára kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai programokat, mint amilyen az "Ezerjó Fakanálforgató" borral készülő ételek országos főzőversenye is. Ehhez csatlakozik a sváb tájházunk, mely az ide telepített német lakosság életébe enged bepillantani. A rendezvény keretében hagyományos móri paprikás levest készítünk, mellé talkedlit sütünk, illetve a kamrában csuhéfigura készítést láthatnak az érdeklődők. A lépéről-lépésre újraélesztett hagyományok bemutatása nem csak a városban élőknek, hanem a látogatóknak is izgalmas közösségi élményt nyújthat.

Móri Szent György-heti Vigasságok
 "Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

Cím: 8060 Mór, Szent István tér 5.
Megye: Fejér
Nyitva tartás:
2018. április 28, szombat 10 órától -16 óráig
Turisztikai idényben: (március 1-től október 31-ig)
Kedd-vasárnap: 10.00-17.00
Tárlatvezetések időpontjai: 10:00, 12:00, 13:30, 15:00
Novembertől februárig: kedd-péntek: 10.00-16.00, szombat-vasárnap 10.00-15.00.
Tárlatvezetések időpontjai: 10:00, 12:00, 13:30
Az állandó kiállítások kizárólag tárlatvezetéssel tekinthetők meg.
Belépődíj:
Felnőtt belépő: 800,-Ft
*Kedvezményes belépő: 400,-Ft
Családi belépő (2 felnőtt és gyermekeik): 2000,-Ft
Csoportos belépő: 11-25 főig: 7000,-Ft
Csak sváb tájház belépő: 500,-Ft
Tárlatvezetés AudioGuide-dal: 1000,-Ft
*Kedvezményre jogosultak:
- 6-26 éves korig
- 62 év felett
- öregségi teljes nyugellátásban részesül
- Hungary Card tulajdonosok
- a szallas.hu által kiadott kedvezményes kuponnal rendelkezik
-a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezik

A díjak tartalmazzák a tárlatvezetést.
Ingyenes tárlatvezetésre jogosultak:
- 6. életévét be nem töltött kiskorú
- fogyatékkal élő személy + kísérője
- közoktatásban dolgozó pedagógus
- 70. életévét betöltött személy
- móri lakosok
- minden hónap első vasárnapján, aki a 26. életévét még nem töltötte be, illetve 18 év alatti személyt kísérő legfeljebb 2 fő

További információk: www.lambergkastely.hu

Kapcsolattartó: Viola Andrea
telefon: 22/562-086, 30/481-5784
e-mail:  viola.andrea@lambergkastely.hu

Tájházak Napja 2017:

A Lamberg-Kastély Kulturális Központ -Móri Emléktár és Művészeti Kiállítás Sváb Tájházában felelevenednek a német nemzetiségi hagyományok. Az érdeklődők bepillanthatnak a régi idők hétköznapjaiba. A helyi asszonyok bemutatják az egykor a paraszti élethez tartozó tevékenységeket (kvircedli készítés, kukorica morzsolás), és elmesélik az ezekkel kapcsolatos élményeket.
"Kvircedli készítés időpontjai:
2017. április 22, szombat 10:00-15:00;
április 23., vasárnap 10.00-15.00"

Tájházak Napja 2013:

Móri Szent György – heti Vigasságok

Mór a Bakony és Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros. A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő-és borfajtának, a „Móri Ezerjó”-nak köszönheti. A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat. Programok: 9 órától „EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ” borral készülő ételek országos főzőversenye (jelentkezés: e-mail: borbarat.holgyek@freemail.hu, tel: 30/651-9284), 10-16 óráig Szent György napi kézműves vásár, éremverés, A Lamberg –kastély állandó tárlatai ingyenesen megtekinthetőek, Helytörténeti gyűjtemény, Sváb szoba és kamra, Ezerjó Pince-galéria, Vasarely-szoba, 13:00- Kvircedlisütés kóstolóval, 16:00- „Száll a dal” – Monó Manó zenekar interaktív műsora, családoknak, óvodás-és kisiskolás gyerekeknek, 19:00- Heaven Street Seven koncert, 21:00- Doors emlékzenekar koncertje