Kiskunhalasi Tájház

1879-ben építették ezt a nádtetős, faoszlopos tornácú parasztházat. A szabadon álló, földszintes, deszkaoromzatos, náddal fedett nyeregetetős épület hosszabbik oldalával az utcavonalra néz. Belépve az épületbe, a bejárattal szemben, középen szabadkéményes konyha emlékeztet az elmúlt korokra. A háromosztatú épületben a konyhából nyílik a tisztaszoba, melyet hálószobának is használtak. Itt kapott helyett az 1920-30-as évekből származó cserépkályha. A konyhából nyíló másik helyiségben egy új építésű kemence látható. A telken jászlakkal ellátott istálló, az udvaron egy hordozható gabonahombár található. A Tájház olyan jellegzetes halasi gazdaház, amely megőrizte a 19. század végének, 20. század elejének halasi parasztpolgári tárgyait, bemutatja a kor életviszonyait és a városi állattartás-gazdálkodás építményeit. 1983 óta tájházként működik.

Cím: 6400 Kiskunhalas, Eskü tér 1.
Megye: Bács-Kiskun
Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés után egész évben látogatható.
Belépődíj: felnőtt 300 Ft; diák, nyugdíjas 200 Ft
További információk: http://www.halasmedia.hu/kultura/latnivalok

Kapcsolattartó: Közösségek Háza
Cím: 6400 Kiskunhalas, Sétáló u. 8.
Telefon/fax:
E-mail cím:
halasmediakft@gmail.com

Tájházak Napja 2015:

A Fészekrakó Egyesület és a Pásztortűz Egyesület szervezésében. 14 éven aluli gyermekeket és szüleiket tánc- és énektanítással, kézműves tevékenységgel, játékkal várjuk a Tájházban.