Kisfaludi Tájház

Tájházak Napja 2019:

A kisfaludi óvodások és iskolások műsorral fogadják a látogatókat, a gyerekeket mesés foglalkozás is várja.
A helyi dalkör és a citerazenekar gondoskodik a jó hangulatról, a kézimunka kör pedig a tájegység himzéseit mutatja be.

A tájház a mestergerendára feljegyzett dátum alapján 1826. Évben épült, melyet ismereteink alapján 1929-1988-ig egy helyi cipészmester tulajdonában volt, aki ott készítette a lábbeliket. Az épület nádfedeles, nyitott kéményes ház, mely két szobából és egy konyhából áll. Az első szobát korhűen berendezettt bútorokkal alakítottuk ki, a konyhában is a kor stílusának megfelelően kerültek elrendezésre a bútorok, használati tárgyak. A hátsó szobábana régi bútorok mellett a mesterségre utaló tárgyakkal próbáltuk illusztrálni a hajdani állapotot. Itt egy régi szerszámokat bemutató falrész kerül kialakításra.

Cím: 9341 Kisfalud, Petőfi utca 4.
Megye: Győr-Moson-Sopron
Nyitva tartás: 2019. április 27., szombat
10-tól  16-ig, egyéb napokon: előzetes bejelentés alapján minden nap
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.kisfalud.hu

Kapcsolattartó: Ódorné Árvai Margit (polgármester)
Cím: 9341 Kisfalud, Kossuth utca 61.
Telefon/fax:
96/253-102
E-mail cím:
kisfalud@freemail.hu

Tájházak Napja 2018:

Kézműves foglalkozások, régi mesterségek felelevenítése, csuhéból táska készítése. Állatsimogató a helyi Vadaspark közreműködésével. Óvodások műsora múltidéző játékokkal. Iskolásoknak ismeretterjesztő előadás szervezése a tájház múltjáról és az ott élt cipészmester munkásságáról, életmódjáról. Helyi értékek, aszólékleves népszerűsítése, régi recept alapján. Kisfaludi Dalkör fellépése a régi népdalokkal. Citerások népdalcsokra.