Jósvafői Tájház

Tájházak Napja 2018:

Gömöri fejfák a (Táj)házban, fejfás temetkezési hagyományok Jósvafőn. A Jósvafőre jellemző gömöri fejfás temetkezés az ezredfordulóra szinte teljesen eltünt. A református temetőből kikerülő, feleslegessé vált fejfákat a tájház területén helyezték el, átmentve azok szimbolikáját a jelentkorba. Mára a hagyományos, gömöri fejfás temetkezés és sírhely megjelölés a Református Egyházközség és a Tájház értékmentő és szemléletformáló munkájának köszönhetően újra reneszánszát éli. Az élő hagyományok vezetett program keretében ragadhatóak meg a Jósvafői Tájházban és a Református Temetőben.

Tájházban lakni – árnyékok és fények

A tájház és gyűjteményeinek bemutatása: lakóház – tiszta szoba, konyha; barlangkutatás-történeti-, helyi ipar-történeti kiállítások, iskolatörténeti kiállítás, szabadtéri gépkiállítás (cséplőgép, elevátor, járgány, kendertörő), méhes, tűzoltó felszerelések; integrált lakótér

Cím: 3758 Jósvafő, Dózsa György utca 3.
Megye: B-A-Z
Nyitva tartás: 2018. április 28. szombat 10.00-tól 16.00-ig 2018.április 29. vasárnap 12.00-tól 16.00-ig
Belépődíj: Ingyenes
További információk: www.museum.hu/josvafo/tajhaz