Hegypásztor pincék – Oszkó

Belépődíj: Ingyenes
További információk: www.hegypasztor.hu

Kapcsolattartó: Drimmer Lászlóné
Cím: 9825 Oszkó, Molnár Antal utca 4.
Tel.: 30/ 7325-326
E-mail: kati@oszko.hu

Tájházak Napja 2019:

Tavaszi épületkarbantartások: vályogtapasztás;
Ismerkedés a gyógynövényekkel:
Egy hagyományos boronafalú szállás-pince épület újratapasztása kalákában, majd gyógynövényismereti séta a szőlőhegyen. Közben helyben készült finomságokból kóstoló.
A szőlőhegyre látogatók testközelből ismerkedhetnek a népi építészettel, mivel e napon egy boronafalú, zsúpfedeles épület falának tapasztását próbálhatják ki. Délután a vadon nőtt gyógynövények közt járva szakember segítségével ismerkedhetünk meg azokkal és hatásukkal.

Tájházak Napja 2018:

Hagyományos zsúpfedés készítésének bemutatása

Tájházak Napja 2016:

Hegypásztorok kézzel fogható öröksége

Program: Az oszkói szőlőhegy területén számos boronafalú, zsúpfedeles pince található. A program során lehetőség lesz a Hegypásztor Kör területén lévő pincék megtekintésére és vezetett tanösvény bejárására is. Egyesületünk régi, hagyományos mezőgazdasági gépekkel is rendelkezik, melyek megtekinthetőek, kipróbálhatóak lesznek. A zsúpkészítés fortélyainak megismerése, kemencében sült finomságok kóstolója 12:30-13:30 között, kneipp-es vízi játszótér és népi játékok várják a látogatókat.