Hajdúböszörményi Tájházak

A népi építészet emlékeit őrzi az öt paraszti porta alkotta épületegyüttes, mely egyszerű alföldi paraszti házakból és gazdasági épületekből áll. A házak a 18. század vége és a 19 század közepe épültek. Mindegyik porta más és más kialakítású, melyet korábban fekete kerítés választott el egymástól. A tetőfedés anyaga nád. A házak fala vályogból készült.  A Tájházak 1975-ben műemléki védelmet kapott.

Cím: 4220 Hajdúböszörmény Polgári u.92-100.
Megye: Hajdú Bihar
Nyitva tartás: 2016. 04. 23., szombat 10:00-18:00, egyéb napokon: Hétfő-Péntek 8-16; Hétvégén előzetes bejelentkezés szükséges!
Belépődíj: 2016. 04. 23-án ingyenes, egyéb napokon:Felnőtt 500 Ft; Gyerek, nyugdíjas 300 Ft; Csoportos kedvezmény: 10 fő felett: Felnőtt 350 Ft, Gyerek, nyugdíjas 250 Ft; 6 év alatt a látogatás ingyenes
További információk: www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu

Kapcsolattartó: Fodor Anikó
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Polgári u. 92-100.
Tel./fax: 20-368-4989
E-mail: tajhaz@hbcom.hu; tajhazhb@gmail.com

Tájházak Napja 2016:

Program: A népi építészet emlékeit őrző épületegyüttes hat alföldi lakóházat és egyéb kiszolgáló építményeket foglal magába. A házak a 18. sz. vége és a 19. sz. közepe között épültek. Mindegyik porta más és más kialakítású. Állandó kiállításunkon a szabad tűzhely, a berendezések és a kiállított tárgyak segítségével nyomon követhetjük a korabeli életmódot és a tájegységre jellemző népi építészetet. Április 23-án tárt nyitott kapukkal, ingyenes tárlatvezetéssel és kemencében sült pogácsával fogadjuk a látogatókat.

Tájházak Napja 2015:

A népi építészet emlékeit őrző épületegyüttes hat alföldi lakóházat és egyéb kiszolgáló építményeket foglal magába. A házak a 18. sz. vége és a 19. sz. közepe között épültek. Mindegyik porta más és más kialakítású. Állandó kiállításunkon a szabadtűzhely, a berendezések és a kiállított tárgyak segítségével nyomon követhetjük a korabeli életmódot és a tájegységre jellemző népi építészetet.

Tájházak Napja 2013:

Tárlatvezetés, Kézműves foglalkozások, Parasztgazdaságok elfeledett eszközei kiállítás