Hagyományaink vendégségben 2019

Több tucatnyi tájház és megannyi közösség mutatkozik be a múzeum portáin és a színpadon a Skanzen hagyományos rendezvényén.

Részletek

ÉLŐ HAGYOMÁNY A TÁJHÁZAKBAN A Magyarországi Tájházak Szövetsége - XVII. Országos Szakmai Találkozója

2019. szeptember 26., csütörtök
Hatvany Lajos Múzeum (Hatvan, Kossuth tér 12.)

Kelet-magyaroszági Regionális Találkozó

Meghívó a Magyarországi Tájházak Szövetsége Kelet-magyaroszági Regionális Találkozójára Néprajzi hagyományok átadása tájházi környezetben óvodások részére.

Az Év tájháza 2019 pályázati felhívás

A Magyarországi Tájházak Szövetsége – alapítóinak szándékát szem előtt tartva – a hazai tájház-mozgalom népszerűsítése, értékeinek szélesebb körű megismertetése és a gyűjteményeket létrehozó, ápoló, gyarapító személyek áldozatos tevékenységének elismertetése érdekében meghirdeti pályázatát az „Év Tájháza” cím elnyerésére A pályázaton azok a tájházak vehetnek részt, amelyek fenntartói jogi tagként, vagy képviselői egyéni tagként a Tájházszövetség tagjai. A címért az a tájház indulhat, amely a 2018. évben muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkezett, és az EMMI felé statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.

Észak-Magyarországi Regionális Találkozó

Meghívó a Magyarországi Tájházak Szövetsége Észak-Magyarországi Regionális Találkozójára, amelyet 2019. június 28-án, pénteken a Felsőtárkányi Művelődési Házban (Felsőtárkány, Fő út 350.) Ismeretátadás a tájházakban címmel tartunk.

Német Nemzetiségi Tájházak és Dél-dunántúli Tájházak közös találkozója

A Magyarországi Tájházak Szövetsége, Szajk Község Önkormányzata, a Szajki Német Önkormányzat és a Magyarországi Német Tájházak Szakmai Központja (Budaörs) tisztelettel meghívja Önt/Önöket a közösen szervezett továbbképző programjukra.

Vashosszúfalui Tájház megnyitó ünnepség meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2019. május 11.-én 15.00 órai kezdettel a Vashosszúfalui Tájház megnyitó ünnepségére.

Tájházak napja 2019 felhívás

Alkalmat kívánunk teremteni arra, hogy az év egy kiemelt napján tájházaink az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek, s izgalmas, színes programokkal, egyedi lehetőségekkel tárják ki kapuikat a látogatók előtt.

Részletek

Az Év Tájházvezetője Díj kitüntetettje Vaskó Istvánné Borika, a hajdúszoboszlói Gazdaház gazdasszonya

A hajdú hagyományaira büszke fürdővárosban, Hajdúszoboszlón, a város szélén, a helyiek által Czeglédy - házként ismert műemlék épületben, a Városszépítő Egyesület szakmai, a város anyagi és a telket megvásárló Vaskó-házaspár több éves, kitartó, sok-sok munkával járó épület-felújításának köszönhetően 1995. szeptember 15-én nyitotta meg kapuját a korabeli bútorokkal berendezett épületben a Gazdaház.
A telket megvásárló fiatal házaspár nemcsak otthont, munkájukhoz műhelyt vásárolt évtizedekkel ezelőtt, hanem bebizonyította, hogy a helyi védettség alatt álló, majd műemléki státuszt kapó épületet berendezve, értékteremtő munkájukkal magánszemélyként is hozzájárulhatnak a város múltjának bemutatásához.

2019 évi közgyűlés meghívó

A Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztelettel meghívja 2019. évi KÖZGYŰLÉSÉRE, melyet 2019.

Oldalak

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára