Tájházak Napja 2020 - Elhalasztva

A Magyarországi Tájházak Szövetsége az április 25-26-ra tervezett Tájházak Napja felhívását visszavonja, az esemény megrendezésétől eláll.

NKA Örökségvédelemi pályázat

Az NKA Örökségvédelem Kollégiuma pályázatot hirdet kulturális örökségvédelmi (műemléki, régészeti) célok megvalósításának támogatására

Részletek

Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés (SZMT60T)

A képzésen átadott speciális ismeretek segítenek a jellemzően komplex feladatköröket ellátó munkatársaknak a mai változó múzeumi világban értéket közvetíteni, magas minőségű szakmai munkát végezni, ezáltal korszerű programokat, kiállításokat, múzeumi szolgáltatásokat megvalósítani, indirekt módon pedig pozitív hatást gyakorolni a látogatók tanulási szokásaira, múzeumi élményszerzésre, a múzeumi tartalmakhoz fűződő személyes viszonyára.

Felhívás – a Közösségek Hete programszervezőinek

FELHÍVÁS a rendezvénysorozaton való részvételre

VIII. TÁJHÁZAK NAPJA felhívás

A Magyarországi Tájházak Szövetsége felhívást tesz közzé a VIII. TÁJHÁZAK NAPJA programjához történő csatlakozásra, melyet 2020. április 25-26-án tartunk.

Részletek

Felhívás a Családbarát múzeum cím elnyerésére

A Családbarát múzeum felhívás célja a muzeális intézmények ösztönzése arra, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék, és elősegítsék a különféle családtípusok minőségi időtöltését, valamint erősítsék a családbarát értékrendet és a családot, mint mikroközösséget.

Hagyományőrző Locsolás és Örökségnap a Börcsi Tájházban

Idén második alkalommal kerül megrendezésre Hagyományőrző Locsolásunk, amit ezúttal egy Örökség nappal bővítünk ki.
Éljük át újra, a hagyományos locsolás ( vödrös locsolás) varázsát, és emellett ismerjük meg településünk hagyományait és örökségeit.

Húsvéti gyermek és kézműves nap a Dunaharaszti Sváb Tájház szervezésében

A Heimatland Harast Alapítvány sok szeretettel vár minden érdeklődőt a hagyományos húsvéti kézműves napra a Tájházba!

Huszáros mesék, foglalkozások és tárlatvezetés az Ócsai Tájházban

Március 15., vasárnap várjuk a családokat egy mesés, huszáros napra!
Foglalkozásvezetőink és tárlatveztőink a huszárokról, obsitosokról mesélnek és a hajdan büszke katonák világába kalazulják a kicsiket és nagyokat.
Élőszavas meséket a Pompás Napok mesélői mondanak.

Részletek

Kóspallagi falufórum: élő tájház - közösségi tér

2018 nyara óta dolgozunk egy tájház és egy közösségi helyszín létrehozásán Kóspallagon. Önkénteseink helyiek és budapesti fiatal társadalomkutatók.

Oldalak

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára