Felpéci Tájház

A tájház, mint közérdekű muzeális kiállítóhely bemutatja, hogy a XX. sz. első felében hogyan éltek Felpécen, milyen eszközöket és tárgyakat használtak az emberek. Az új épületrészben ezen tárgyak másolatait használni is lehet, minden korosztály talál magának elfoglaltságot, hasznos időtöltést néprajzos segítségével. Külön egyeztetéssel igény szerinti programot állítunk össze.

Cím: 9122 Felpéc, Táncsics út 18.
Megye: Győr-Moson-Sopron
Nyitva tartás: 2016. 04. 23., szombat 09:00-tól, egyéb napokon: Minden nap 8:00-12:00 Látogatható egész évben! Bejelentkezés a 20/ 355-4868-as telefonszámon!
Belépődíj: ingyenes, egyéb napokon: 400 Ft;  Kedvezményes jegyár (nyugdíjas és diák): 200 Ft
Honlap: www.felpécért.hu; Facebook: Felpécért Alapítvány – Felpéci Tájház

Kapcsolattartó: Felpécért Alapítvány; Dombi Alajosné
Cím: 9122 Felpéc, Petőfi út 20.
Tel./fax.: 20/ 355-4868
E-mail: dombinejoli49@gmail.com

Tájházak Napja 2016:

Kisütjük!

Program: A Felpéci Tájház állandó kiállítását Géber József néprajzkutató mutatja be 10 fős csoportoknak. Kisütöttük, hogy a  tárlatvezetés ideje alatt a kenyérdagasztás és sütés folyamatát is bemutatjuk a Tájházak Napjára érkezőknek, így unalomra nem lesz idő. Aki még dolgozni is szeretne, gyúrhat pogácsát, mézes tésztát, abból készíthet aprósüteményt nefelejcses, tulipános mintával szaggatottat - sütés a kemencében - a gyerekek kézműves foglalkozásokkal tölthetik az idejüket. Az apukákra, férfiakra is gondoltunk. Megtekinthető lesz a fűrészüzem udvarán, működés közben  – Tájháztól 10 perc séta – az öreg Gatter!
Túrázást kedvelők kisétálhatnak velünk a természetvédelmi területünkre, a 7 ha területen lévő, fokozottan védett ősborókásba, vagy a domboldal néhány meglévő pincéjénél borkóstoláson vehetnek részt. „A fáradékonyabbak” a Tájháznál is megtehetik ezt a kemence és a kisült pogácsa mellett, a pergola alatt.

Tájházak Napja 2013:

"Süss föl Nap, Szent György nap" - Felpéci tavaszköszöntő

A Tájház bemutatása, létrejöttének története, A kihajtott állatok megtekintése, lovasok felvonulása, kocsikázás a faluban és annak határában, gyerekeknek kézműves játszóház- kemencében sütögetés; tavaszköszöntő dallal, zenével (kulturális műsor) fellépnek az iskolások