Erdőbényei Tájház

Tájházak Napja 2018:

Áldott Szent György - tavaszhozó programok kicsiknek és nagyoknak A rendezvény első napján, szombaton a tájház kiállítása ingyenesen megtekinthető. Vasárnap a gyermekeket tavaszváró játszóház, a felnőtteket tárlatvezetés és interaktív kádármesterség bemutató várja. A nap folyamán több alkalommal a Szent György templom csoportos látogatására van lehetőség. A jó borokról a bényei borászok, a finom ételekről a helyi hagyományőrzők gondoskodnak.

Az itt berendezett kiállítás megtekintésével - előzetes egyeztetés után tárlatvezetéssel egybekötve -megismerkedhetnek a település múltját, hagyományait őrző a lakosság által önzetlenül összeadott gyűjteménnyel. A Tájház berendezése korhűen tükrözi a településen élők mindennapjait. Az itt található eszközök, szerszámok a több évszázadon keresztül megélhetést adó foglalkozások emlékét őrzik. A kőfaragás, a fafaragás, a kádármesterség mai is él Erdőbényén, apáról fiúra öröklődött mindmáig.

Cím: 3932 Erdőbénye, Kossuth utca 50.
Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitva tartás: 2018. április 28. szombat 9.00-tól 17.00-ig, 2018.április 29. vasárnap 9.00-tól 17.00-ig, Március 1. - Szeptember 30.; Keddtől - vasárnapig minden nap 10-16 óráig, előzetes bejelentkezés alapján csoportoknak kinyit.
Belépődíj: nincs
További információk: http://erdobenyemuvhaz.mindenkilapja.hu

Kapcsolattartó: Erdőbényei Művelődési Ház / Némedi Varga Zoltán
Cím: 3932, Erdőbénye, Kossuth u. 38.
Telefon/fax:
47/336-334
E-mail cím:
nemedivzolltan@gmail.com

Tájházak Napja 2014:

Az érdeklődők megismerhetik gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező településünket. Amit kínálunk: állatsimogató, játszóház, interaktív kádártánc, kádár mesterség, sajtműhely bemutatók.