Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény

„Csordások, csürhések, birkások”

Program: Csordások, csürhések, birkások a pásztortársadalom peremén éltek, hiszen ők a falu határába kijáró, általában fejős vagy fias jószágokat őrizték. Legendás alakjairól még ma is hallunk anekdotákat. Programunk középpontjában ezek jószággondozók állnak. A látogatóinkat furfangos vetélkedőre hívjuk, melyben ügyességi és fejtörő feladatokban mérhetik össze rátermettségüket. Pásztor ételkészítési bemutatón és kóstolón vehetnek részt a vendégek. A pásztorkutyákról vetítéses előadást és kutyabemutatót tekinthetnek meg a nap folyamán. A jó hangulatról a csökmői Fonó Népzenekar gondoskodik.

Cím: 5502 Gyomaendrőd, Sugár u. 18-20.
Megye: Békés
Nyitva tartás: 2016. 04. 23., szombat 09:00-17:00 és 2016. 04. 24., vasárnap 09:00-17:00
Belépődíj: Felnőtt: 300 Ft; Diák és Nyugdíjas: 200 Ft
További információk: www.tajhazendrod.hu

Kapcsolattartó: Szonda István
Tel.: 20/ 238-0046
E-mail: szondaistvan70@gmail.com

Tájházak Napja 2016:

„Csordások, csürhések, birkások”

Tájházak Napja 2015:

Virágoskertünk Gyógynövényei

A virágoskert fontosságáról és a virágoskert gyógynövényeiről kaphatnak látogatóink információkat. Két előadást szervezünk a virágoskert mentális jelentőségéről, az egészséges lelki egyensúly és a virágoskert kapcsolatáról, valamint a házilag termesztett gyógynövények felhasználásáról.  Gyógytea bemutatóval, szárazvirág-kötészeti fogalakozással várjuk felnőtt látogatóinkat, a gyerekeknek kézműves fogalakozással és gyógyfüves süti készítő fogalakozással kedveskedünk.