Elhunyt Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke augusztus 20-án, hosszan tartó, méltón viselt, súlyos betegség után hunyt el.

Búcsúztatására 2018. szeptember 6-án, 14:30-kor kerül sor Budapesten, a Farkasréti Temető Makovecz ravatalozójánál.

Heinek Ottónak támogatásának köszönhető, hogy 2008-ban Budaörsön létrejöhetett a Magyarországi Német Tájházak Információs és Szakmai Központja.

Eszmeileg és anyagilag is hozzájárult ahhoz, hogy a hazai németség tárgyi öröksége az utolsó pillanatban szakmai felügyelet alá kerüljön, a német tájházbarátok közösségé szerveződhessenek és a tájházszövetség szakmai programjairól informálódhassanak és azokon részt vehessenek.

Közreműködésével jött létre többek közt a „Mesélő házak” kiadvány, Budaörsi Tájházközpontunk szinte legelső nagy projektje, a magyarországi német tájházak „útikönyve”, amelyhez ő írta az előszót, a német tájházak bemutatkozása a Lipcsei Denkmal2008 kiállításon, valamint az internetes leltározás, a MuseumDigitár nemzetközi felületén való megvalósítása.

A magyarországi németség iránti elkötelezett, ugyanakkor megfontolt ítélőképessége, nyugodt, példamutató magatartása, korrektsége hiányozni fog mindannyiunknak!