Érsekhalma Tájháza

A faluban lévő legrégebbi parasztházból hozott létre tájházat közösségi összefogással az Együtt Érsekhalmáért Egyesület. Az ide látogatók a helyi használati tárgyakat, földművelő eszközöket, és az egykori életformát ismerhetik meg. A tájegységhez illeszkedő hagyományoknak megfelelő növények vegyes kiültetésével a régi paraszti kert hangulatát varázsolják elő.  A nyitott szín fedett területet biztosít a helyi közösségi rendezvények számára, az udvaron kültéri kemence és a járgányos vízkiemelő (egy állatokkal meghajtott kút) is helyet kapott.

Cím: 6348 Érsekhalma, Petőfi út 9.
Megye: Bács-Kiskun megye
Nyitva tartás: előzetes bejelentkezés alapján látogatható.
Belépődíj: nincs
További információk: http://www.ersekhalma.hu

Neve: Együtt Érsekhalmáért Egyesület
Cím:
6348 Érsekhalma, Petőfi u. 9.
Telefon/fax:
06-78/548-020; 70/3411387
E-mail cím:
egyutt.ersekhalma@gmail.com

Tájházak Napja Beszámolók 2014:

ÉRSEKHALMÁN LOVAS NAPPAL KÖZÖSEN ZAJLOTT A TÁJHÁZAK NAPJA

Az Érsekhalmi Tájházban gyermekprogramok, autentikus játszótér, íjászat, kemencés ételek készítése, helyi termelők termékeinek kóstolása és bemutatása, helytörténeti kiállítás várta április 26-án a vendégeket.

Tájházak Napja 2014:

Lovas- és fogathajtó verseny és gasztrokulturális nap a tájházban és a futballpályán, április 26-án. Egész napos rendezvény: gyermekprogramok, autentikus játszótér, íjászat, kemencés ételek készítése, helyi termelők termékeinek kóstolása és bemutatása, helytörténeti kiállítás. A hagyományőrző kulturális programokat táncház zárja majd.