Dunaszentbenedeki Tájház

Tájházak Napja 2018:

SZENT GYÖRGY-NAPI VIGADALOM ÉS MAJÁLIS

Április 28-án délután hétpróbán mérhetik össze a tudásukat a gyerekek, majd helyi termékekkel, kézműves foglalkozásokkal, a cipész mesterséget bemutató kiállítással, hagyományőrző csoportok bemutatkozásával várjuk a kedves vendégeket. A műsorok után felelevenítjük a májusfa állítás hagyományát. A programot táncház zárja.

2018. április 28., szombat 13.00:
A program részeként a helyi iskolások és óvodások felelevenítik a Szent György-napi népszokásokat, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Asszonykórus pásztordalokat ad elő, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Néptánccsoport a környék táncaiból ad ízelítőt.

Cím: 6333 Dunaszentbenedek, Kossuth u. 50.
Nyitva tartás: 2018. április 28, szombat 13:00-tól ameddig a jókedv kitart
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.dunaszentbenedek.hu

Kapcsolattartó: Dunaszentbenedek Község Önkormányzata; Posztobányi-Paulin Zsuzsanna
Tel.: 78/ 516-030
E-mail: paulinzsuzsa@gmail.com

Tájházak Napja 2017:

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Dunaszentbenedeki Tájházba 2017. április 22-án Szent György napi vigadalom elnevezésű programunkra. Kínálunk gyerekeknek hétpróbát, kiállítást, hagyományőrző programokat, kirakodó vásárt és kemencés pogácsát.
Az óvodások és az általános iskolások műsora után fellép a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző  Asszonykórus, a felnőtt és az ifjúsági tánccsoportunk; valamint a Benedöki Boszik csapata.

Tájházak Napja 2016:

Szent György napi vigadalom

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Dunaszentbenedeki Tájházba 2016. április 23-án Szent György napi vigadalom elnevezésű rendezvényünkre.
Programok: „Dunaszentbenedek anno” c. fotókiállítás, hagyományőrző műsorok, hétpróba a gyerekeknek, boszorkánykodás.
Műsor: Az óvodások és az általános iskolások műsora után fellép a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Asszonykórus és Néptánccsoport; valamint a Benedöki Boszik csapata.

Tájházak Napja 2015:

Szent György napi vigadalom

Program: Kiállítás a földművelés emlékeiből, hagyományőrző műsorok, hétpróba, a gyerekeknek kézműveskedés, boszorkánykodás, kézműves kiállítás és vásár.
Műsor: Óvodások és általános iskolások műsora, hagyományőrző asszonykórus és néptánccsoport előadása, Benedöki Boszik műsora. Kezdés időpontja: 13:00.

Tájházak Napja 2014:

Szent György napi vigadalom

Kiállítás a katonaévek emlékeiből, hagyományőrző műsor, hétpróba a gyerekeknek, boszorkánykodás, kézműves kiállítás, vásár és játszóház. Továbbá a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Asszonykórus és Néptánccsoport műsora, Nyaka Erika és Tóth László szólótánca, és az óvodások műsora.

Tájházak Napja 2013:

Szent György napi vigadalom

Kiállítás pásztortárgyakból, hagyományőrző műsor, sárkányos hétpróba gyerekeknek, Szent György napi boszorkányságok, kézműves kiállítás; Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Asszonykórus és Néptánccsoport műsora, Általános iskolások pásztorjátéka, óvodások vásáros műsora