Decsi Tájház

Tájházak Napja 2019:

TAVASZKÖSZÖNTŐ NAP A SÁRKÖZI TÁJHÁZBAN

Szombaton 9.00 órától két óránként tárlatvezetés, gyermekek számára játszósarok, hagyományos kerekkalács és bor kóstolása.
15. 00 órától:
"Állattartás a Sárközben" címmel Csapai János néprajzos-muzeológus előadása;
A Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület és a Görönd Citerazenekar, valamint a Harmónia Rend-Band Ifjúsági Kórus és Zenekar koncertje.

Cím: 7144, Decs, Kossuth Lajos utca 34-36.
Megye: Tolna megye
Nyitva tartás: 2019. április 27, szombat 9:00-17:00
Belépődíj: ingyenes

Kapcsolattartó: Kiss Erika
Tel./fax: 0630/ 9511195
E-mail: faluhazdecs@freemail.hu

Tájházak Napja 2018:

Tavaszi zsongás a Sárközi Tájházban
E szép tavaszi hétvégén várjuk kedves vendégeinket ingyenes belépéssel. Tárlatvezetés 28-án 9:00, 11.00 és 14.00, 29-én 9:00, 10:30 és 12:00 órakor.
Programjaink: április 28-án sárközi hímzés, gyöngyfűzés bemutató, kézműves hagyományos kerek kalács és bor kóstoló, 13 órai kezdettel folklórműsor a Tájház udvarán.

2018. április 28-án 13 órai kezdettel folklórműsor helyi néptáncosok, zenészek közreműködésével. Időtartama kb. 60 perc.

Tájházak Napja 2017:

A Sárközi tájház megtekintése, az állattartással, halászattal kapcsolatos kiállítás bemutatása. A Sárközről készült terepasztal megtekintése: sárközi falvak makettjei, az állattartásról és a Duna folyamának áradásáról. Kérdőív kitöltése a Sárköz állatvilágáról, és az állattartásról. ""Keresd a tavasz virágait"", a tájház területén játék. A helyi speciális kerekkalács kóstolási lehetősége. Borkostoló, helyi kézművesek bemutatkozása, vására. Kézműves foglalkozások, játéksarok. "    Napfényes tavszünnep a sárközi tájház udvarán. Néptáncbemutató és táncház. A kezdés időpontja: 2017. április 23. 13:00.A programok csak április 23-ra, vasárnapra vonatkoznak!