Csököly Község Önkrományzata - Csökölyi Helytörténeti Tárlat

Tájházak Napja 2018:

CSÖKÖLYI LAKODALMAS ÜNNEPSÉG FELELEVENÍTÉSE

A gyűjtemény a '20-as évek csökölyi tradicionális eszközeit, ruhaviseletét, paraszti bútorzatát bemutató tárlat. Megtalálható a "híres" csökölyi fehérgyász viselet is.
2018. április 29-i vasárnapi program:
9.00: Katolikus Ünnepi Szentmise, ezt követően a Csökölyi Csodabogarak zenés műsora;
10.30: ünnepi köszöntők,
11.00: hagyományos zenés, táncos műsor, utána játszóház népi játékokkal. A "Csökölyi lakodalmas ünnepség felelevenítése" meghirdetett irodalmi és rajz pályázat eredményhirdetése, a pályamunkákból készült kiállítás megtekintése. Finom bográcsos étellel készülnek a vendégek fogadására.

Április 29-én,vasárnap 11 órátóla Civilek Házában a Csökölyi Csürdöngölő Néptáncegyüttes műsorát lehet megtekinteni.
A "Csökölyi lakodalmasünnepség felelevenítése" Fellép a Csökölyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub Énekkara, és a Csökölyi Csodabogarak.

Meghívó

Cím: 7526, Csököly, Petőfi utca u. 100
Megye: Somogy megye
Nyitva tartás: 2018. április 28., szombat 8.45 - 18.00; április 29., vasárnap 8.45 - 18.00;
Belépődíj: ingyenes

Kapcsolattartó: György Zoltánné
Tel./fax: 82/ 721-425
E-mail: konyveles@kabelnet.hu

Tájházak Napja 2017:

22-én, a gyűjtemény a '20-as évek Csököly tradícionális használati eszközeit, ruhaviseletét, paraszti bútorzatát bemutató tárlat. Megtalálható a "híres" csökölyi fehérgyász vislelet is.  23-a: 9:00-kor katolikus ünnepi szentmise, 10-00-kor ünnepi református istentisztelet, 11:30-kor hagyományörző zenés, táncos műsor a múzeumkert színpadán. Utána játszóház - népi játékokkal. A "Megkötött barátságok régen és ma" címmel hirdetett irodalmi és rajzpályázat eredményhirdetése, a pályamunkákból kiállítás. Finom bográcsos étel a vendégeink számára.     11:30-kor a múzeumkertben a Csökölyi Csürdöngölő Néptánceggyüttes hagyományörző műsorát láthatjuk. A "Csökölyi komatálazás"-t elevenítik fel. Fellép a Csökölyi Őszirózsa Nyugdíja Klub énekkara, a Csökölyi férfikórus és a csökölyi óvodások.