Buzsáki Népművészeti Tájház

Egy vidám nap a Tájháznál

Program: A Tájházak Napja keretein belül rendezünk meg egy napot a családoknak, melyet játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és egy  kis vetélkedéssel tölthetnek el nálunk. Délelőtt a gyerekeknek, délután pedig az apukáknak lesz lehetősége megmutatni, hogy mit tudnak egy sorverseny keretén belül, ahol kiderül, hogy ki lesz a „falu bikája”. Lesznek olyan feladatok is, ahol az egész családra szükség lesz. A nap folyamán a tájház kemencéjében sütünk, délután pedig folklórműsor keretén belül kerül sor az eredményhirdetésre.
Műsor: A nap folklórműsorral zárul, ahol a település együttesei lépnek föl. Táncolnak az általános iskola tanulói, a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület, s annak utánpótlás csoportja, valamint a Katykaringó csoport előadását is megtekinthetik. A Nyugdíjasok Buzsáki Egyesületének dalköre is énekel a délután folyamán. A műsor kezdési időpontja: 17 óra.

Cím: 8695 Buzsák, Fő tér 7.
Megye: Somogy
Nyitva tartás: 2016. 04. 23., szombat 09:00-19:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.buzsak.hu

Kapcsolattartó: Buzsák Község Önkormányzata; Vaszilkó Nóra
Tel.: 30/ 281-8674
E-mail: faluhaz@buzsak.hu

Tájházak Napja 2016:

Egy vidám nap a Tájháznál

Tájházak Napja 2015:

Múzeumpedagógiai foglalkozások buzsáki hímzés készítésének bemutatása, táncház, Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület bemutatója.

Tájházak Napja 2014:

„Tájházak Napja” Országos nyitórendezvénye

11:00-tól „A Nagyberek horvát falainak népművészete, népi iparművészete” c. új állandó kiállítás szakmai megnyitója. A kiállítást megnyitja: Dr. Bereczki Ibolya, a Magyar Tájházszövetség elnöke.
Ezt követően a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások Stepán Kata múzeumpedagógussal, majd szakmai tárlatvezetés, melyet Kapitány Orsolya néprajzkutató, a kiállítás rendezője tart. A kiállítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával, az önkormányzati fenntartású muzeális intézmények szakmai munkáját elősegítő program keretében valósul meg.
Hagyományos buzsáki étel (paprikás pogácsa) készítése kemencében, látogatók bevonásával. És a Buzsáki hímzők bemutatója.
Folklór műsor a Tájház udvarán. Fellépnek: Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület, és a Bokréta Hagyományőrző Együttes, s a Nyugdíjasok Buzsáki Egyesülete. Valamint a Táskai Asszonykórus, s a Buzsáki Általános Iskola tánccsoportja.