Bogyiszló Tájház

Cím: 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 29.
Megye: Tolna megye
Nyitva tartás: 2019. április 27, szombat 9:00-16:00
Belépődíj: ingyenes
További információk:
Kapcsolattartó: Görbe Júlia
Tel/Fax: 74/540-147;
E-mail: kultura.bogyiszlo@gmail.com

Tájházak Napja 2019:

Kézműves foglalkozás
tárlatvezetés,
táncház,
tájjelegű ételek készítése és kóstoltatása,
helyi termék bemutató,
sétáltatás lóháton vezetőszáron,
csónakázás,
könyvtár kitelepülése, helytörténeti és néprajzi könyvek bemutatása,
tájházi vetélkedő,
játszósarok (népi játékok)

Tájházak Napja 2018:

A rendezvényt Tóth István, Bogyiszló polgármestere nyitja meg, április 28-án, szombaton reggel 10:00 órai kezdettel.
A hivatalos megnyitó után, tárlatvezetésen vehetnek részt a vendégek, valamint népi kézműves foglalkozásokon.
A felnőttek megkóstolhatják a helyi pálinkákat, borokat, sajtokat és mézeket. Azoknak, akik előre jelzik szándékukat, tájházi vetélkedőre is lehetőséget biztosítunk.

Tájházak Napja 2017:

Április 22-én a Bogyiszlói Tájház megtekintése ingyenes (tárlatvezetéssel) 13 - 17 óráig. Április 23-án, 10 órától várjuk az érdeklődőket játékos vetélkedőkkel, rejtvényekkel, kézműves foglalkkozásossal, helyi ételkóstolással és kincsrejtéssel. Igény szerint lehetőséget biztosítunk a Kasztói őstölgyes, illetbe az Orchideás erdő felkeresésére.

Tájházak Napja 2014:

Bogyiszlói Tájház bemutatása

„Szívesen látjuk és elvárjuk kendtek, otthon ne maradjon még az se aki beteg!”
2014. április 26-án a Tájházak napja című program keretében bemutatásra kerül a Bogyiszlói Tájház. A programok a déli harangszó után a tyúkok elüléséig tartanak.
A nap folyamán az idelátogatók megismerkedhetnek Bogyiszló tárgyi emlékeivel, s felelevenítjük a Szent György napi hagyományokat. Lehetőség nyílik állatsimogatásra és csónakázásra a Holt-Dunán. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!