Bődi István Falumúzeum

Tájházak Napja 2019:

TAVASZI TÁJHÁZMUSTRA

A Tájházak Napján falumúzeumunk tájházmustrával várja vendégeit. A mustra alkalmával a látogatók egyrészt megtekinthetik a falumúzeum értékeit (kiállításait, kiadványait, múzeumpedagógiai kínálatát), másrészt megismerhetik a környező tájházakat, kiállítóhelyeket is. A nap folyamán történik meg a Kistelepülési Múzeumpedagógiai Program alapdokumentumának aláírása, amely lehetővé teszi múzeumi gyermekfoglalkozások megtartását a környező 13 falu iskolásai számára. Ehhez kapcsolódóan egy játékos bemutató foglalkozást is tartunk a falumúzeumban, melynek középpontjában a "mesélő tárgyak" állnak. A nap folyamán fellép a helyi Margaréta Néptánccsoport, bemutatkozik az álmosdi Kölcsey Emlékház, a létavértesi Rozsnyai Gyűjtemény, az érmelléki tájházak és a Tiszadadai Tájház. A látogatók népi játékokat próbálhatnak ki és megismerhetik a csuhéfonás, valamint a mézeskalács-készítés hagyományait. Délben rendezzük meg a település új bormúzeumának sajtónyilvános bokrétaünnepét. A Tájházak Napjához kapcsolódóan este táncházat rendez a helyi művelődési ház.

Fogadás, baráti beszélgetés. Közben megtekinthetők a tájház textilgyűjteményének jelesebb darabjai.

Cím: 4274 Hosszúpályi Nagy utca 13.
Megye: Hajdú-Bihar
Nyitva tartás: 2019. április 27, szombat 10:00-14:00