Algyői Tájház

Cím: 6750 Algyő, Katélykert u. 42.
Megye: Csongrád
Nyitva tartás: 2016. 04. 24., vasárnap 10:00-14:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.algyoitajhaz.hu; Facebook: Algyői Tájház
Kapcsolattartó: Izbékiné Cseuz Gabriella
Tel.: 30/ 415-0435
E-mail: tajhaz.algyo@gmail.com

Tájházak Napja 2016:

Program: A tájház kiállítása ingyenesen látogatható a Tájházak Napja alkalmából.

A tárlatvezetés időpontjai: 10:00 és 12:00.

Tájházak Napja 2015:

"Nem messze van Szent György napja, Hej közel van az öröm napja!" Tavaszköszöntő hétvége az Algyői Tájházban

Program: A Tájházak Napján a látogatóknak ingyenes szakvezetés, 10:00-kor és 13:00-kor. A vendégek megismerkedhetnek a Tájház "Világok Határán 1930-as évek, 1970-es évek" c. állandó kiállításával. Az interaktív elemekkel és dokumentumfilmekkel színesített kiállítás bemutatja az algyői népéletben olyan jelentős Tisza kincseit és veszélyeit is. A kiállítás további termei az 1930-as évek Algyőjét jelenítik meg, majd az olajbányászat megindulását, ami a falu lakóinak életét az 1970-es évekre jelentősen megváltoztatta.